Yksi lempiruokiani on kasvispihvit kylmän kinkkukastikkeen kera. Vielä kun tekee itse ranskalaiset oheen, niin lapsetkin suostuvat syömään. Nämä pihvit on sikäli kivoja, että kypsyvät uunissa ilman rasvaa. Myllyn Parhaan ohje, johon käytetään riisihiutaleita. Nytpä ei ollut kuin desi, niin korvasin loput 4-viljan hiutaleilla. Toimi mainiosti!
Porkkanapihvit:
5 dl rasvatonta maitoa
200 g porkkanaraastetta (noin 2 isohkoa)
1 iso sipuli silputtuna
2 dl riisihiutaleita (voi toimia muillakin hiutaleilla)
200 g raejuustoa
2 munaa
1 tl (yrtti)suolaa
viherpippuria, ruohosipulia
(0,5 dl seesaminsiemeniä, näitä ei ole ohjeessa, mutta sopivat mielestäni hyvin)
Kuumenna maito, lisää siihen porkkanaraaste ja sipulisilppu. Kiehauta. Lisää hiutaleet ja keitä viisi minuuttia (joka on siis hiutaleiden kypsymisaika). Lisää raejuusto, mausteet ja munat (ja seesaminsiemenet). Ota lusikalla pihvejä pellille (tämä annos mahtuu juuri ja juuri isolle uunipellille). Paista 225 asteessa noin vartti, kunnes ovat kauniin värisiä.
Kommentit