Jälleen yksi ennakkoluulo selätetty! Munakoiso on nimittäin herättänyt pelonsekaista kunnioitusta. Nyt vaan ostin ja tein ja pelko lähti samantien. Mitä enemmän kasviksiin tutustun, sitä ihanammalta ne maistuu. Tämä oli juuri suuhuni sopivaa ruokaa!

217968.jpg

n. 5 annosta

8  perunaa

1 tl suolaa

Kasviskastike:

1 rkl  kevyttä Oivariinia (60 %)

3  sipulia silputtuna

1 pienehkö munakoiso paloiteltuna

1 punainen paprika paloiteltuna

1 prk tomaattimurskaa

3 tl  yrttisuolaa

1 tl  sokeria

2 tl  valkosipulijauhetta (tai kynsiä)

1 tl  basilikaa

1 tl  pizzamaustetta (tai yrttisekoitusta)

noin 0,5 tl  mustapippurirouhetta

Valkokastike:

2 rkl kevyttä Oivariinia

0,5 dl  vehnäjauhoja

0,5 l  rasvatonta maitoa

1 tl  suolaa

ripaus valkopippuria

n. 2 dl  juustoraastetta

Viipaloi kuoritut perunat. Laita ne Oivariinilla voideltuun vuokaan ja sekoita joukkoon 1 tl suolaa. Hauduta sipulipalasia Oivariinissa pannulla. Lisää joukkoon munakoiso- ja paprikapalat. Kääntele jonkun aikaa. Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta viitisen minuuttia. Kaada seos perunoille. Paista ruokaa uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Tee sillävälin valkokastike: kiehauta jauhot rasvassa paksupohjaisessa teflonkattilassa. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta sekoitellen 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri ja jätä kannen alle odottamaan.

Ota vuoka uunista ja ripottele suurin osa juustoraasteesta moussakan päälle. Kaada päällimmäiseksi valkokastike ja ripota loppu juustoraaste vielä pälle. Kypsennä uunissa vielä parikymmentä minuuttia.

Lisäksi sopii salaatti ja vaalea leipä.

Ohje on hieman munneltu Hyvää ruokahalua! -kirjan ohjeesta.