Ostin (olikohan Atrian) kalkkunan minuuttipihvejä ja tein niiden seuraksi sitruunapaahdettuja juureksia. Kyllä muuten olikin laadukas tuote tuo kalkkunapihvi! Aivan hirmuisen mureaa, maukasta eikä yhtään ylimääräistä nahanretaletta/rasvaa missään. Täytyy lisätä, että loppuviimeksi rupesin ajattelemaan, että onkohan ruoka liian kuivaa ja hätävarana kaapista löytyi Blå Bandin sitruunakastikeaineksia. Tein vielä tämän soosin lisäksi ja se oli kyllä kuin piste iin päälle. Kokonaisuus oli mainio.

453488.jpg

Juurekset:

2 isoa sipulia

n. 300 g porkkanaa

n. 300 g perunaa

n. 200-300 g  lanttua

yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

25 g  kevyttä Oivariinia

2 rkl  hunajaa

1,5 tl  suolaa

Kuori ja paloittele kasvikset. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja sulata siellä Oivariini. Pese sitruuna kunnolla, raasta kuoren keltainen osuus ja puserra mehu. Sekoita hunaja, suola ja sitruunan kuori ja mehu. Ota vuoka uunista, laita juurekset siihen, kaada päälle sitruuna-hunajaliemi ja sekoittele kunnolla sekaisin. Paahda uunissa palojen koosta riippuen 40-50 minuuttia.