Pirkassa oli tämä herkullisen kuuloinen ohje. Onko kukaan muu kokeillut, mitä olette tykänneet? Alunperin pelkäsin, että olisi liian äkki-imelää, mutta täytyy sanoa, että jäin nimenomaan kaipaamaan kinuskisempaa makua. Jos teen uudelleen, laitan pohjaan ainakin sokeria, samoin vadelmiin (käytin puutarhavadelmia, jotka ovat happamampia kuin metsävatut). Vai pitäisikö tuupata samantien 2 purkkia kinuskikastiketta? Tämä oli ihan hyvää, mutta imelähammasta jäi vähän kolottamaan...

301821.jpg

Pohja:

2 dl  vehnäjauhoja

2 dl  pikakaurahiutaleita

150 g  margariinia

1 muna 

Päälle:

400 g  vadelmia sulatettuna tai tuoreena

2 rkl  perunajauhoja

1 tlk  kinuskikastiketta (2 dl)

Muruseos:

3/4 dl  pikakaurahiutaleita

3/4 dl  vehnäjauhoja

1 rkl  sokeria

3 rkl  juoksevaa margariinia

Mittaa jauhot ja hiutaleet monitoimikoneen kulhoon. Paloittele kylmä rasva joukkoon. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon. Aja tasaiseksi taikinaksi (en omista monitoimikonetta, joten tein tämän vaahdottamalla rasvan ja lisäämällä munan ja jauhot).

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 10 min.

Valmista muruseos sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää juokseva margariini ja sekoita haarukalla.

Sekoita perunajauhot vadelmien joukkoon ja levitä marjaseos esipaistetulle pohjalle Kaada kinuskikastike tasaisesti marjojen päälle. Levitä muruseos pinnalle ja paista alatasolla vielä 20 min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.