Meillä on viime aikoina ollut tosi paljon broileriruokia. Olen (salaa...) yrittänyt saada mieheni syömään vähemmän possun lihaa (nautaahan meillä ei juuri olekkaan). Alkaa kyllä jo säälittää, jokin aika sitten paistoin jauhelihapihvejä pannulla, hän kurkki vesi kielellä selän takana. Mikä kauhea pettymys, hän oli luullut, että tulee kokolihapihvejä. Nyt hän sitten luuli, että uunissa paistuu possunpaisti kuorrutettuna vielä pekonilla - ja taas joutui pettymään... Onneksi jälkiruoka oli hänestä herkkua, mutta siitä lisää huomenna!

500378.jpg

1 dl  ruiskorppujauhoja

n 2 dl vettä

2 kananmunaa

2 tl  suolaa

1 tl  broilerimaustetta

n. puolikas nippu tuoretta persiljaa

1 sipuli silppuna

1 (n. 400 g) kesäkurpitsa raastettuna

400 g  broilerin jauhelihaa

1 pkt fileepekonia

Turvota ensin korppujauhot vedessä. Lisää muut aineet jauhelihaa lukuunottamatta ja sekoita. Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile leivinpaperin päälle mureke, päällystä se filepekoniviipaleilla. Paista 225 asteessa puolisen tuntia. (Tällä kertaa söimme lisänä pakastealtaasta kermaperunoita, joita ostin ensimmäistä kertaa. Tosi helppoa tehdä ja ihan hyviä, mutta tuskin tulee toiste ostettua kuitenkaan. Pitihän sitä kerran kokeilla... Niin ja oli meillä vihannessekoitusta, punajuuria ja salaattia myös.