Pitkään on ollut tarkoitus kokeilla makaronilaatikon tekoa ilman makaronien keittämistä. Viimein nyt kokeilin ja kyllä tuli todella hyvää lootaa, lapset kilpaa kehuivat miten hyvää ruokaa nyt on. Yllättävän paljon helpottaa vaikka vain jättää makaronit keittämättä. Muuten on suoraan Kati Napan ohje, mutta lisäsin siihen porkkanoita, kasvis'intoilija' kun olen. 

245142.jpg

4-5  annosta

6-7 dl  tummaa makaronia (itse käytin Torinon Kaura plus -simpukkapastaa)

400 g  kevyttä jauhelihaa (vaikka broitsua, sekin sopii)

3 porkkanaa raasteena

2  sipulia (Kati Napalla oli vain yksi)

3 tl  suolaa (Napalla vain 2)

1 tl  karria

ripaus valkopippuria

2 tl  paprikajauhetta

3  munaa

1 l  rasvatonta maitoa

Ruskista jauheliha ja sipuli. Raasta tällävälin porkkanat ja lisää ne paistinpannulle. Mausta seos. Ei haittaa vaikka on ylisuolainen,  munamaito tasoittaa maut! Voitele isohko, laakea uunivuoka, kaada keittämättömät makaronit pohjalle, kaada päälle kuuma jauhelihaseos (ja huuhtele pannusta aromit pienellä vesitilkalla mukaan) ja sekoita tasaiseksi. Sekoita munamaito ja kaada vuokaan. Tässä vaiheessa näyttää siltä että vuoassa on pannari, mutta älä hätäile. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. tunti.