Tässä meidän jouluaaton jälkiruoka vähän jälkijunassa. Tämä ohje voitti Ruokalan jälkiruokakilpailun, enkä ihmettele ollenkaan. Tosi helppo tehdä ja hyvää. Tämä maistuu jännästi pähkinälle, vaikkei sitä sisälläkkään.

1182910.jpg

2 dl kermaa (käytin kevytvispiä)

1 l  vaniljajäätelöä (käytin kevyttä)

150 g  vaniljahalvaa (sain hyppysiini vain hunajahalvaa....)

10 - 15 kpl  piparkakkuja

Vaahdota kerma. Pehmennä jäätelö toisessa astiassa vatkaimella. Murenna jäätelön joukkoon piparkakut ja halva. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos silikonivuokaan (jota en omista, itse vuorasin tavallisen vuoan kelmulla). Pakasta vähintään muutama tunti. Ota hieman ennen tarjoilua jääkaappiin pehmenemään ja kumoa. Koristele pipareilla. (Voi tarjoilla siirapin kanssa, minä en muistanut...)