Surffailin Pirkan sivuilla ja sen kyllä huomaa, toinen Pirkka peräkkäin! Hyvää oli tämäkin, vaikka en kyllä muista olenko makkararuokaa koskaan onnistunut pilaamaan...? (Esim perunat olen kyllä keittänyt pohjaan). Oikeastaan nämä grillimakkarat olivat menossa grilliin, mutta on ollut niin tuulista, ettei vielä ole uskallettu grillata. Maistui koko perheelle näinkin.

484677.jpg

400 g  kevyttä grillimakkaraa (käytin Camping 10%)

1 sipuli silppuna

1 rkl  öljyä

3 rkl  vehnäjauhoja

4 dl  rasvatonta maitoa

1 prk  tomaattipyrettä

0,5 -1 tl  suolaa

1,5 tl  basilikaa

1 tl  valkosipulirouhetta

pippurisekoitusta

1,5 dl  kevyttä juustoraastetta

Kuori ja viipaloi makkarat noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne (voideltuun) uunivuokaan. Kuullota sipulisilppu öljyssä ja lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja kaada kattilaan maito. Kuumenna sekoittaen kunnes sakenee. Lisää joukkoon pyre, suola, basilika, pippuri ja valkosipuli. Sekoita. Kaada makkaraviipaleiden päälle ja ripota päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa vaikkapa keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä salaatin kanssa.