En ole aiemmin kokeillut Kotigastronomituotteita, mutta nyt siis joulupaketissani tuli tuota possumaustetta. Koska kinkku loppui jo ajat sitten, kokeilin tätä nyt ulkofileeseen. Hyvin maistui, lapsille sinapin kera ja me miehen kanssa söimme helpon kastikkeen kera.

339108.jpg

Toiselle aterialle pilkoin lopun lihan, kuullotin sipulia, ruskistin lihan, lisäsin lopun pari kauhallista kastiketta ja sekoitin vielä joukkoon sinappia ja kasvispyöryköitä. Oivallinen pyttis!

339111.jpg

Fileen annoin maustua kotigastronomin ohjeen mukaisessa marinadissa noin puolitoista vuorokautta. Paistoin tätä kilon jötikkää ensin 250 asteessa kymmenisen minuuttia, sitten alensin lämmön 150, jossa se köllötteli tuommoiset 35-40 minuuttia. Otin sitten lämmön kokonaan pois, mutta file oli uunissa vielä ehkä 10 minuuttia. Oli tosi mehevää, tämä riippuu tietenkin fileestä, tämä oli viljapossua.

Helppo kastike:

2 dl  vettä

2 rkl  Maizenaa

2 dl  kevyttä kasvisrasvasekoitetta

100 g  ruohosipulituorejuustoa

1 tl suolaa

Kuumenna vesi. Sekoita kylmän kasvisrasvasekoitteen joukkoon suuruste. Kaada se ohuena nauhana veden joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Keittele viitisen minuuttia. Lisää suola ja tuorejuusto. Maista. Tarjoa lihan tai kanan lisäkkeenä.