
Pohja:
8 viipaletta runsaskuituista paahtoleipää (käytin Fazerin
ruispaahtista)
3 munaa
½ tl suolaa (voisi olla vähän reilumminkin)
Täyte:
n. 15 cm pala purjoa silputtuna
1 paprika silputtuna
4-5 keitettyä perunaa palasina (käytin perunasipulisekoitusta, kun ei ollut keitettyjä)
200-250 g savukalaa (käytin lohta)
Liemi:
1 prk kevyttä kermaviiliä
2 munaa
2 rkl persiljaa
2 tl sinappia (vähintään....)
ripaus pippuria
½ tl suolaa
Pinnalle:
n. 1,5 dl kevyttä juustoraastetta (käytin punaleima Emmentalia 17%)
Kuutioi paahtis pieniksi kuutioiksi. Sekoita munien rakenne rikki, mausta suolalla ja lisää leipäkuutiot. Sekoita hyvin. Painele leipäseos VOIDELLUN vuoan pohjalle ja reunoille (kannattaa voidella, tuppaa
juuttumaan vuokaan). Kuullota kasviksia öljytilkassa muutama minuutti, sekoita joukkoon keitetyt perunat ja paloiteltu savukala (itse jätin savukalan liian isoiksi palasiksi, maku on tasaisempi, jos palat ovat pienempiä. Ohjeessa käskettiin levittää täyte leipäpohjan päälle ja sekoittaa liemen ainekset ja kaataa päälle. Tein näin, mutta oli aika vaikea saada liemi tasaisesti, joten suosittelen, että sekoitat ensin liemen täyteaineksiin ja sitten kaadat pohjan päälle. Päällimmäiseksi juustoraastetta. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Kommentit