sunnuntai, 29. huhtikuu 2007
Mallasleipä
5 dl vettä
1 dl Tuoppi-kaljamaltaita
3 dl sokeroitua puolukkasurvosta
75 g hiivaa
2 tl suolaa
½ dl siirappia
14 dl hiivaleipäjauhoja
100 g margariinia
(1 rkl pomeranssinkuorta, tätä en laittanut)
Voiteluun: ½ dl vettä ja ½ dl siirappia
Sekoita maltaat veteen ja keitä vartin verran. Jäähdytä kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, puolukkasurvos ja mausteet. Alusta jauhot ja lisää voi. Kohota. Leivo kolme leipää. Kohota ja leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin. Paista 175 asteessa 45 minuuttia (minä en kyllä paistanut kuin puoli tuntia, aika usein paistoajat on todella pitkiä ohjeissa!). Voitele lämpiminä siirappivedellä, tämän unohdin tyystin tehdä.
Kommentit