Talvista pataruokaa taasen. Kaali on kyllä hyvää, lapsetkin syövät lautaset hetkessä tyhjiksi.

266953.jpg

400 g  kevyttä jauhelihaa

n. 500 g  kaalia

3 sipulia

pari ruokalusikallista siirappia

2-3  porkkanaa

1,5  dl  täysjyväriisiä

n. 4 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1-2  laakerinlehteä

kokonaisia maustepippureita

suolaa, yrttisuolaa

Suikaloi kaali, raasta porkkanat ja pilko sipulit. Ruskista liha, lisää sipulit ja kaali, laakerinlehti sekä pippurit. Heitä sekaan vielä 1 tl  suolaa ja siirappi. Sekoita ja anna hautua kymmenisen minuuttia.

Lisää sitten riisi, porkkanaraaste, vesi ja liemikutio. Hauduta n. 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Tarjoile tietenkin puolukkasurvoksen kanssa.