Talvista pataruokaa taasen. Kaali on kyllä hyvää, lapsetkin syövät lautaset hetkessä tyhjiksi.
400 g kevyttä jauhelihaa
n. 500 g kaalia
3 sipulia
pari ruokalusikallista siirappia
2-3 porkkanaa
1,5 dl täysjyväriisiä
n. 4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1-2 laakerinlehteä
kokonaisia maustepippureita
suolaa, yrttisuolaa
Suikaloi kaali, raasta porkkanat ja pilko sipulit. Ruskista liha, lisää sipulit ja kaali, laakerinlehti sekä pippurit. Heitä sekaan vielä 1 tl suolaa ja siirappi. Sekoita ja anna hautua kymmenisen minuuttia.
Lisää sitten riisi, porkkanaraaste, vesi ja liemikutio. Hauduta n. 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Tarjoile tietenkin puolukkasurvoksen kanssa.
Kommentit