Tämä on sellainen piirakka, jota teen itselleni herkuksi. Pohja on tehty lähes kokonaan ruishiutaleista, joten piirakkahan on suorastaan terveellinen!!! Pidän kovasti rukiin ja puolukan yhdistelmästä. Vieraille en ole piirakkaa tarjonnut, pohjan rakenne kun ei ole kovin kiinteä. Tämän kanssa kannattaa tarjota vaikkapa vaniljakastiketta tai jäätelöä, puolukka kun ei ole kovin makeaa. Mikäpä estää korvaamasta osan puolukkaa vaikka vadelmilla.

159647.jpg

Pohja:

1 dl  sokeria

2,5 dl  ruishiutaleita

1,5 dl  vehnäjauhoja

2 tl  leivinjauhetta

1,5 dl  juoksevaa margariinia

Täyte:

4 dl  puolukoita

1 prk  kermaviiliä

0,5 dl  sokeria

1  muna

1 tl  vaniljasokeria

Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää juokseva margariini. Painele taikina irtopohjavuokaan, huom, vuokaa ei tarvitse voidella. Taikina on 'irtonaista'. Älä jätä paksuja reunoja, kuvan piirakassakin oli n. 0,5 cm reunat! Sekoita täytteen ainekset ja levitä taikinan päälle. Paista 225 lämmössä n. 20 minuuttia. Kannattaa maistaa tykkääkö enemmän kuumana vai kylmänä.