Sain valtavasti aivan hirmuisen mukavia kommentteja blogini loikatessa 100.000 kävijän paremmalle puolelle! Niistä päätellen meidän ruokapöydässä on aika paljon virtuaalivieraita. Kiitos kaikille, kommentit lämmittivät todella sydäntäni ja sain uutta potkua tähän hommaan.

Ja sitten palataan taas maanpinnalle:

Kaali ja punajuuri ovat molemmat suosikkejani. Tämä eroaa kaalilaatikosta paitsi punajuuren osalta, myös siinä, että tässä ei ole riisiä tai ohrasuurimoita.

442440.jpg

400 g  kevyttä jauhelihaa

mustapippuria

2 rkl  meiramia

2 tl  suolaa

2 rkl siirappia, tai enemmän =)

700-900 g  valkokaalia suikaleina

2 sipulia hienonnettuna

n. 400 g punajuurta suikaleina

aromisuolaa maun mukaan

Munamaito:

2 dl  kevyttä kasvisrasvasekoitetta

4 dl  rasvatonta maitoa

2 munaa

Ruskista jauheliha isossa kasarissa. Mausta. Lisää joukkoon kaali, sipuli ja punajuuri. Hauduta puolisen tuntia. Tarkasta maku, suolaa saa laittaa aika luvattoman paljon, kröhöm. Kaada uunivuokaan. Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa vähintään tunti, jopa 1,5.

Puolukkasurvosta ja salaattia tietysti mukaan.