Poikani toivoi tätä kakkua syysloman kunniaksi. Hänen herkkuaan ovat mokkapalat, ja monesti teen pienemmällä annoksella tällaisen kakun, joka esimerkiksi synttäreillä on ollut menestys, kaikki on aina mennyt viimeistä murua myöten. Ohjeen olen aikoinaan saanut anopiltani, en nimittäin missään ollut maistanut niin hyviä mokkapaloja kuin anoppilassa! Koristeita en olisi itse laittanut noin paljon, mutta lapset halusivat.

223794.jpg

Tässä ohje pellilliseen. Pohjasta tulee näin aika paksu, itse teen monesti pellillisen 3/4 tästä ohjeesta. Irtopohjavuokaan riittää puolikas taikina, tai jopa 1/4.

4  munaa

6 dl  sokeria

3 dl  maitoa

300 g  sulatettua tai juoksevaa margariinia

9 dl  vehnäjauhoja

6 tl  leivinjauhetta

4 tl  vaniljasokeria

Kuorrutus:

250 g  tomusokeria

1 rkl  tummaa kaakaojauhetta

2 tl  vaniljasokeria

4 rkl  sulatettua margariinia

4 rkl  kuumaa, vahvaa kahvia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää margariini ja maito. Sekoita vielä varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Kuorrutus: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lämmin margariini ja kahvi, sekoita. Levitä jäähtyneen levyn päälle nopeasti, kuorrutus alkaa jähmettyä aika nopeasti. Koristeiden kanssa kannattaa myöskin olla nopsa!

Poikani ei välitä kauheasti makeasta, mutta tätä hän söi heti taas neljäsosan.