Tässä minun versioni pekoni-sienipiiraasta. Kannattaa katsoa tuo pohjataikinan ohje, se on aika vähärasvainen, mutta silti maukas, suosikkipohjani!

163250.jpg

Tässä pyöreään piirakkavuokaan pohjataikina, jos teet pellillisen, kaksinkertaista määrät:

1 dl  kaurahiutaleita

1 dl  graham- tai sämpyläjauhoja

1 dl  hiivaleipäjauhoja

0,5 tl  leivinjauhetta

0,5 tl  suolaa

0,5 dl  öljyä tai juoksevaa margariinia

1 dl  vettä

Sekoita kuivat aineet, lisää öljy ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Painele piirakkavuoan pohjalle (tai kaulitse pellille). Huom, taikinasta tulee OHUT kerros, mutta se kyllä riittää!

Täyte:

140 g  pekonia silputtuna (vähempikin olisi riittänyt vallan mainiosti, nyt maku oli vähän liian hallitseva)

10 cm  kesäkurpitsaa pieninä kuutioina

1  sipuli silputtuna

15 cm  purjoa silputtuna

290 g purkki herkkusieniä

2 dl  3 juuston ruokakermaa

2 munaa

Paista pekoni pannulla rapeaksi. Kaada ylimääräinen rasva pois ja ota pekonipalat talouspaperin päälle. Voit vielä halutessasi paistella herkkusieniä ja sipulia jonkin aikaa. Sekoita täytteen ainekset ja kumoa ne pohjalle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Lisänä raikasta salaattia.