Tämä ohje on Kotilieden suuresta keittokirjasta. Todella hyvää leipää!! (Vaikka laitoinkin vain puolet ohjeen suolamäärästä, olisi pitänyt laittaa 3 tl suolaa, vaikka taikinassa oli aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustoakin, käsittämätön määrä...)

258260.jpg

Kahteen leipään tarvitaan:

5 dl  vettä

50 g  hiivaa

1,5 tl  suolaa

200 g  öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja

12 dl  hiivaleipäjauhoja

75 - 150 g  juustoraastetta

(1 rkl  oreganoa, itse en laittanut)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon mausteet, tomaattitölkin öljy ja silputut tomaatit. Sekoita joukkoon jauhot ja juustoraaste. Alusta pehmeä taikina. Kohota kaksinkertaiseksi peitettynä.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia ja leivo leiviksi (Alkuperäisen ohjeen mukaan olisi pitänyt kaulia suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja rullata kääröiksi. Luin tämän, kun leivät jo köllöttelivät pellillä...). Kohota peitettynä vielä noin 20 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min.