Kultamunan ohjeista löysin tämän mielenkiintoisen ohjeen. Tuli todella hyvää, ainut mitä jäin kaipaamaan, oli kasvikset! Ensi kerralla korvaan osan perunoista vaikkapa porkkanoilla, tai lisään massaan herneitä tms. Vaikka vuoka tuli kyllä erittäin täyteen, joten tuo korvaaminen on parempi vaihtoehto!

226207.jpg

Kakku on reilun kokoinen ja tuhtia ruokaa, joten tästä riittää ainakin 6-7 annosta:

1,25 kg  jauhoisia perunoita

4  munaa

2 dl  kevyttä kasvisrasvasekoitetta (maito kävisi varmaan myöskin!)

2 tl  valkosipulijauhetta

100 - 150 g kevyttä juustoraastetta (taas se Polar 15)

200 g  vähärasvaista kinkkua, esim. Korpelan kevyt kinkkusuikale

1 dl  tuoretta persiljaa silputtuna

yrttisuolaa ja pippuria

vuokaan margariinia ja korppujauhoja

(ohjeessa oli vielä pallo mozzarella-juustoa, mutta minulla ei ollut sitä, joten en laittanut!)

Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja soseuta ne (kannattaa muuten käyttää isoa kattilaa, niin massa mahtuu!). Lisää soseeseen munat, kasvisrasvasekoite, valkosipuli, juustoraaste (sekä mozzarella), ja kinkku sekä persilja. Mausta seos yrttisuolalla ja pippurilla. Maistele! Jos maistuu hyvältä näin, niin myös valmiina! Voitele 24 cm irtopohjavuoka ja ripottele pohjalle korppujauhoja. Kaada perunamassa vuokaan ja ripota pinnallekkin korppujauhoja. Vuoka tulee täyteen! Paista 200 asteessa n.45 minuuttia. Itse en ole varma kauanko paistoin, saattoi olla kauemminkin, olin nääs lenkillä. Tuo paistopinta on herkkua, joten ei haittaa vaikka ruskistuu!