Tässä vielä yksi tyttäreni synttäreillä tarjolla ollut kakku. Tämä on Pirkan ohje, josta jätin pois konjakin ja kuorrutin suklaalla. Olisi saanut olla makuuni vieläkin suklaisempi =) Tämä maistuisi varmaan hyvälle vaniljakastikkeen kera, täytyy maistaa, laitoin nimittäin osan pakastimeen. Niin ja tämä ei ollut ollenkaan liian imelää, sopii ei niin makean ystäville!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 564087.jpg

1 pss (227 g)  kuivattuja luumuja

2 dl  vettä

2 dl  sokeria

150 g  margariinia

100 g  tummaa suklaata

2  munaa

3 dl  vehnäjauhoja

1,5 tl  leivinjauhetta

½ tl  soodaa

½ tl  kanelai

(kostutukseen ¾ dl  konjakkia)

Mittaa luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä tasaiseksi soseeksi välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä, sulata rasva luumusoseen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Paloittele suklaa kattilaan. Vatkaa, jotta suklaa sulaa lämpimään luumusoseeseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku konjakilla ja anna maustua 1?2 vuorokautta jääkaapissa. (Jos kakku ei tahdo irrota vuoasta, kasta vuoka kuumaan veteen ennen kumoamista.) Kakku säilyy jääkaapissa säilytettynä mehevänä pitkään, jopa pari viikkoa. Kakun voi myös pakastaa.

Itse kuorrutin kakun 50 g  tummaa suklaata, johon lisäsin ruokalusikallisen margariinia ja muutaman ruokalusikallisen kermaa.