Tämä Maku-lehden ohje on odottanut kokeilemistaan aivan liian kauan. Olivatpa tosi maukkaita, söimme kasvissosekeiton kaverina. Suosittelen!

910390.jpg

(ohjeessa sanottiin tulevan 18-20 kpl, minulla tuli 30, eivätkä olleet edes pieniä...)

5 dl  vettä

50 g  hiivaa

1 pss  sipulikeittoaineksia

½ dl  öljyä

4 dl  sämpyläjauhoja

5-7 dl  vehnäjauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)

Väliin:

200 g  maustettua sulate/tuorejuustoa esim. kinkku
(käytin ruohosipulituorejuustoa, johon pilkoin vähän meetvurstia joukkoon)

1 dl  auringonkukansiemeniä

persilja ja ruohosipulisilppua

Päälle:

1 muna

auringonkukansiemeniä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sipulikeittoainekset ja öljy. Vatkaa mukaan sämpyläjjauhot ja anna vellin päästä kuplimisen vauhtiin (noin 10 min). Alusta taikina kimmoisaksi lopuilla jauhoilla ja kohota 10 - 20 min.

Alusta taikina uudelleen ja jaa se kahteen osaan . Kauli taikinat suorakulmaisiksi levyiksi (n. 25x50 cm). Levitä levyille täytteen ainekset (itse sotkin ne sekaisin, on mielestäni helpompi levittää kerralla). Kääri levyt rulliksi, nipistä saumakohtia kiinni ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Nostele leivinpaperin päälle pellille ja kohota peitettynä.

Voitele munalla ja ripota siemeniä päälle. Paista 225 asteessa kauniin värisiksi (unohdin katsoa ajan, ohjeen mukaan 20 min). Tarjoa vaikkapa kevyen keiton kera.