Kyllä nyt täytyy sanoa, että tämä oli yksi parhaimpia keittoja mitä koskaan olen syönyt. Pekoni on kyllä sellainen ihmeaine, että sen kanssa ei ilmeisesti voi epäonnistua. Ohje on alunperin Pirkan, kirjoitan tähän niinkuin itse tein. Koko perhe tykkäsi tästä kovasti!

484645.jpg

1 pkt (140 g)  pekonia

1 iso sipuli

1 pieni purjo

1 tl valkosipulirouhetta

2 porkkanaa

n. 100-200 g  juuriselleriä

n. 1,5 l  vettä

1 kasvisliemikuutio ja 1 lihaliemikuutio

3 dl  punaisia linssejä

1 prk  tomaattipyrettä

laakerinlehti

persiljaa

(100 g  kevyttä Polar-sulatejuustoa)

Leikkaa pekoniviipaleet saksilla suikaleiksi kylmään kattilaan. Laita levy päälle. Silppua sipuli, paloittele porkkana, purjo ja selleri. Anna pekonin ruskistua hyvin kattilassa. Valuta ylimääräinen rasva pois. Lisää kattilaan sipuli ja purjosilput, kuullottele. Lisää sekaan juurekset, vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon hyvin huuhdotut linssit. Keitä toiset 10 minuutttia. Lisää pinnalle runsaasti persiljaa. (Tällä kertaa lisäsin joukkoon vielä tuota sulatejuustoa, koska se piti käyttää. Keitto oli varsin maukasta ilman sitäkin):