Valiolta löysin jälleen kerran hyvän ohjeen. Oli tosi maukasta piirasta. Keitin mukaan kananmunakastikkeen, koska arvelin, että siltään piiras olisi vähän kuivahkoa syötävää. Kastike kävikin joukkoon erittäin hyvin. Vähäsen muuntelin ohjetta, kirjoitan niinkuin tein. Huomatkaa, että ohjeen juusto ei ole Polar 15! ( yllätin itsenikin...)

400951.jpg

Pohja:

2,5 dl  vettä

1 pss kuivahiivaa

n. 50 g  juoksevaa margariinia

0,5 tl  suolaa

1 rkl  basilikaa

n. 4 dl  hiivaleipäjauhoja

Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sitten 42 asteiseen veteen. Lisää muut aineet ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.

Täyte:

500 g  peruna-sipulisekoitusta

purjon vihreä osa

1 dl  kurpitsansiemeniä

n. 150 g kalkkunaleikettä

vähän öljyä

n. 150 g  Turunmaa 15 -juustoa

0,5 - 1 tl  yrttisuolaa

pippurisekoitusta

hienonnettua persiljaa reilusti

Kuumenna rasvatilkka pannussa ja lisää pannulle peruna-sipulisekoitus ja purjosuikaleet sekä kurpitsansiemenet. Paistele, kunnes pehmenee. Ota pannu levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu kalkkunaleike, kuutioitu juusto ja mausteet. Anna jäähtyä.

Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja kauli se isohkoksi levyksi. Levitä jäähtynyt täyte keskelle ja kääntele reunat päälle. Käännä piiras vielä toisinpäin, voitele ja pistele pinta haarukalla. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Jäähdytä vähän, niin on helpompi leikata. Valkokastike maistuu siis hyvin lisänä!