Yhteishyvässä oli tämä aivan ihastuttava porkkanalisäke. Olipa juuri minun makuni mukaista. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
n. 500 g porkkanoita
vettä, suolaa
Keitä pestyt (jos "vanhoja", niin myös kuoritut) ja paloitellut porkkanat puolikypsiksi, noin 5 minuuttia.
Marinadi:
4 rkl appelsiinitäysmehua
4 rkl rypsiöljyä
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl silputtua persiljaa
3 rkl silputtua ruohosipulia (käytin uusien sipulien varsia)
(2-3 valkosipulin kynttä, näitä en laittanut)
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kuumille porkkanoille (ohjeessa käskettiin jäähdyttää porkkanat ensin, mutten tiedä miksi). Jäähdytä ja anna marinoitua mielellään yön yli. Tarjoa lisäkkeenä, vaikkapa grillattaville.
Kommentit