Oi voi. Löysin aivan ihanan houkuttelevan mandariini-marenkitortun ohjeen. Se oli kaikenlisäksi Painonvartijoiden ohje. Pohja tuli pullataikinasta, joka tehtiin hedelmäsoseeseen. Täytteeseen tuli vaniljaista, sitruunaista rahkaa ja päälle marenkia. Mutta mikä pettymys! Pohja oli kuin sämpylää ja täyte aivan ällöttävän makeaa! Jäätte siis ilman torttua, mutta lopusta hiivasta leivoin sämpylöitä, jotaka hakkasivat tortun mennen tullen.

413928.jpg

1 pss  pakastepinaattia

4 dl  vettä

40 g  hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

n. 2 dl  kevyttä juustoraastetta

2 dl  kaurahiutaleita

1 dl  ruisrouhetta

hiivaleipäjauhoja, olisiko ollut joku 8-10 dl

0,5 dl  juoksevaa margariinia

Sulata pinaatti ja lämmitä se veden kanssa kädenlämpöiseksi. Liuota seokseen hiiva, lisää suol, sokeri, juustoraaste, kaurahiutaleet ja ruisrouhe. Alusta jauhot hyvin taikinaan. Lisää rasva. Kohota hyvin.

Leivo ihanan vihreä taikina sämpylöiksi ja kohota vielä hyvin. Halutessasi ripota juustoraastetta päälle ennen paistamista. Paista 225 kauniin värisiksi.