Sainhan sen kääretortun viimein kohtuullisesti onnistumaan! Ainoa munaus oli se, että olen julistanut perheessäni kermakiellon ja sitten ollenkaan ajattelematta ostin kinuskikermaa. Olen niin tottunut nykyisiin kevyttuotteisiin, ettei päässä pälähtänyt ollenkaan että se on oikeaa kermaa, rasvaa 35 %! Maku kyllä oli hyvä, kannattaa ehdottomasti kokeilla kääretorttua ruispohjalla, siihen sopii erinomaisesti myös esim. vaniljatuorejuusto-mustikkatäyte.

230337.jpg

4  munaa

1,5  dl  sokeria

2 dl  ruisjauhoja

2 tl  kanelia

1 tl  inkivääriä

1 tl  leivinjauhetta

Täyte:

2 dl  kinuskikermaa (loppu 0,5 dl koristeluun)

n. 100 g  maustamatonta kevyttuorejuustoa

n. 2 dl  puolukoita (tai kaupan puolukkahilloa)

0,5 - 1 dl  sokeria

2,5  liivatelehteä

tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (mausteet voi jättää poiskin). Sekoita taikinaksi, mutta älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irroita paistopaperi varovaisesti ja anna levyn jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi, jätä vaahto sen verran löysäksi, että kestää vielä vähän vatkaamista. Lisää tuorejuusto ja sokeri vaahtoon vatkaten. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä, ja lisää edelleen vatkaten se kerma-tuorejuustoseokseen. Lisää (jäiset) puolukat. Itse laitoin ohuelti kääretorttulevylle ensin kaupan puolukkahilloa (kun sitä oli jämä kaapissa), ja siihen päälle levitin kermavaahtoseoksen. Jos ei pidä niin happamista puolukoista, voi vaahtoseoksesta jättää puolukat pois ja käyttää niiden sijasta hilloa. Rullaa sitten varovasti leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele lopulla kinuskikermavaahdolla.