Ihastuin uudessa Yhteishyvässä näiden keksien kuvaan, näyttivät ihan pieniltä ruislimpuilta! Vaan olivatkin herkullisia rapeakuorisia mutta sisältä kakkumaisia pikkuleipiä. Nam.

226219.jpg

minulla tuli 32 kpl, voisivat olla pienempiäkin:

50 g  margariinia

150 g  tummaa suklaata

2  munaa

1,5 dl  sokeria

3,5 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

1 tl  vaniljasokeria

pinnalle tomusokeria

Sulata rasva kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes se on täysin sulanut. Nosta jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita kevyesti munavaahtoon ensin jäähtynyt suklaaseos ja sen jälkeen jauhoseos. Sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin. Nostele lusikalla pieniä kekoja pellille ja siivilöi pinnalle tomusokeria (reilusti, itse laitoin liian vähän). Paista 175 asteessa vartin verran. Anna jäähtyä (vaikka maistuvat kyllä ihanalle lämpiminäkin).