Meillä syödään joulun aikaan varsinaista jouluruokaa kerran päivässä. Toinen ateria on sitten monesti jotain jouluista, kinkusta tai muusta. Haudutettua punakaalia voi tehdä tuon ison satsin, kun sitä jää, saa siitä sitten helposti oivallisen kaalilaatikon (joskin ulkonäkö on vähintäänkin mielenkiintoinen!).

314300.jpg

Haudutetun punakaalin loput

400 g  broilerin jauhelihaa

1 sipuli

2-3  porkkanaa pilkottuna

2 munaa

4 dl  maitoa

suolaa, yrttisuolaa, siirappia

Ruskista broilerin jauheliha ja sipuli, lisää porkkanat sekaan. Mausta seos hyvin suolalla ja yrttisuolalla. Sekoita munat ja maito. Lisää pannulle mukaan haudutettu punakaali ja kuumenna. Maista seosta, jos se on hieman suolainen, se on juuri sopivaa. Lisää halutessasi siirappia.

Kaada koko homma uunivuokaan, lisää joukkoon munamaito. Paista 175-200 uunissa tunnin verran. Lisänä tietenkin puolukkasurvosta ja salaattia.