Silakkalaatikko - tuo Anjan ennakkoluulojen kuningas. Ja voi että siitä tuli hyvää!! Olen yrittänyt välttää pekonia, joten tähänkin laitoin pekoni-purjo tuorejuustoa. Tätä tullaan tekemään meillä usein. Kuva on otettu mieheni evääksi jääneestä annoksesta.
500 g perunasipulisekoitusta
500 g kasvissuikaleita (myös pakastimesta)
300 g silakkafileitä
n. 3 tl suolaa
kuivattua tilliä
3 kananmunaa
1 rasia (200 g) pekoni-purjo tuorejuustoa
3 dl maitoa
Ota pakasteet mielellään jääkaappiin pehmenemään ajoissa. Saksi silakkafileet pieniksi paloiksi. Sekoita ne, sekä pakastesuikaleet ja suola keskenään hyvin. Sekoita tuorejuusto kananmunien ja maidon kanssa. Kaada kala-kasvissekoituksen päälle. Kypsennä 175 asteessa 1 - 1,5 h.
Kommentit