Tämä patonki tuli Anna-lehden leipäreseptikilpailussa toiseksi. Hyvää tämä olikin!
1 tlk tomaattimurskaa
3 dl vettä
30 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl vehnänleseitä
½ dl pellavansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja (käytin osan spelttiä)
3 dl kevyttä, voimakasta juustoraastetta
Lämmitä tomaattimurska ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota nesteeseen hiiva. Lisää suola, leseet, siemenet, ruisjauhot ja alusta vehnäjauhot taikinaan. Lisä myös juustoraaste loppuvaiheessa. Kohota taikina kunnolla. Leivo patongeiksi (n. 4 kpl) Kohota vielä kunnolla. Voitele vedellä tai kananmunalla ja paista 200 asteessa kauniin värisiksi.
Kommentit