Tähän ruokaan voit käyttää kaikki kasvisten- ja juustojen loput, että saat taas jääkaapin siivottua viikonlopun ostoksia varten. Maistuu aina vähän erilaiselle, mutta aina on hyvää. Ohje on isohkoon vuokaan, meidän perhe (2 aikuista, 10 ja 8 vuotiaat lapset) syö tästä annoksesta kaksi kertaa.

165243.jpg

Tällä kertaa kaapista löytyi:

500 - 700 g  pakaste perunasipulisekoitusta

puolikas paprika

10 cm  kesäkurpitsaa

10 cm  purjoa

3  porkkanaa

puoli pussia (100 g)  pakastemaissia

1-2 dl  raejuustoa

2 tl suolaa

250 g  Korpelan kevyitä kinkkusuikaleita (aivan ehdoton suosikkini)

1 prk  3 juuston ruokakermaa

2 dl  rasvatonta maitoa

1 muna

kuivattua ruohosipulia tai persiljaa

Raasta käyttämäsi juurekset ja kesäkurpitsa. Suikaloi paprika ja purjo. Sekoita nämä, perunasipulisekoitus, raejuusto ja suola sekä kuivatut yrtit.

Sekoita ruokakerma, maito ja muna ja kaada päälle. Paista 200 asteessa noin tunti.

Vinkki! Voit illalla tehdä tämän valmiiksi jääkaappiin ilman munamaitoa, ja seuraavana päivänä töistä tullessa lisäät munamaidon ja paiskaat koko komeuden uuniin. Lähde lenkille (tai ota nokoset) ja kotiin tullessa vastassa on ihana tuoksu! Ei tarvitse väsyneenä ruveta raastelemaan.