Tähän ruokaan voit käyttää kaikki kasvisten- ja juustojen loput, että saat taas jääkaapin siivottua viikonlopun ostoksia varten. Maistuu aina vähän erilaiselle, mutta aina on hyvää. Ohje on isohkoon vuokaan, meidän perhe (2 aikuista, 10 ja 8 vuotiaat lapset) syö tästä annoksesta kaksi kertaa.
Tällä kertaa kaapista löytyi:
500 - 700 g pakaste perunasipulisekoitusta
puolikas paprika
10 cm kesäkurpitsaa
10 cm purjoa
3 porkkanaa
puoli pussia (100 g) pakastemaissia
1-2 dl raejuustoa
2 tl suolaa
250 g Korpelan kevyitä kinkkusuikaleita (aivan ehdoton suosikkini)
1 prk 3 juuston ruokakermaa
2 dl rasvatonta maitoa
1 muna
kuivattua ruohosipulia tai persiljaa
Raasta käyttämäsi juurekset ja kesäkurpitsa. Suikaloi paprika ja purjo. Sekoita nämä, perunasipulisekoitus, raejuusto ja suola sekä kuivatut yrtit.
Sekoita ruokakerma, maito ja muna ja kaada päälle. Paista 200 asteessa noin tunti.
Vinkki! Voit illalla tehdä tämän valmiiksi jääkaappiin ilman munamaitoa, ja seuraavana päivänä töistä tullessa lisäät munamaidon ja paiskaat koko komeuden uuniin. Lähde lenkille (tai ota nokoset) ja kotiin tullessa vastassa on ihana tuoksu! Ei tarvitse väsyneenä ruveta raastelemaan.
Kommentit