Tämä on todellista talviruokaa, ihanan lämmittävää pataa.

265812.jpg

500 g  porsaan ulkofilettä (muukin liha käy, mutta tämä on niin vähärasvaista)

vähintään 4  raakaa punajuurta

2 isoa sipulia

2 rkl  vehnäjauhoa

4-5 dl  vettä

1 lihaliemikuutio

laakerinlehti, valkopippuria (suolaa)

Ota file hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista ulkofileestä näkyvä rasva. Kuutioi se isohkoiksi kuutioiksi. Kuori ja lohko punajuuret, silppua sipuli (voit jättää senkin isommiksi lohkoiksi, jos taloudessanne ei ole sipulikammoisia). Ruskista lihapalat pienessä rasvatilkassa hyvin. Lisää punajuuret ja sipulit sekä vesi ja mausteet. Anna hautua hiljaisella lämmöllä vähintään 45 minuuttia, mielellään tunti. Tarkasta välillä maku. Tähän sopisi varmaan esim. rosmariini myöskin.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vaikkapa herneiden kanssa.