Ihastuin jokin aika sitten tekemääni suolaiseen pannariin niin kovasti, että kun kultamunalta löysin jauhelihapannarin ohjeen, sitä piti kokeilla heti. Taikina oli hauska, siihen tuli tomaattimehuakin (ja vichyä, jota meillä ei ole koskaan, joten sen korvasin maidolla). Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen ananasviipaleita ja sipulia, ja ne sopivatkin hyvin. Tämä oli vähän pizzahtavaa ruokaa. Tyttäreni sanoin: Herrrrkullista!

373845.jpg

3 dl  rasvatonta maitoa

1,5 dl  tomaattimehua

1/2  kasvisliemikuutio (tämän suosittelen korvaamaan suolalla. Aivan turhaa vaivannäköä oli yrittää saada tämä liukenemaan kylmään nesteeseen. Lämmitin sitä sitten mikrossa ja silti jäi paakuiksi, vaikka olin sen murentanutkin. Eli korvaa 1 tl  suolaa!)

2  munaa

3,5 dl  hiivaleipäjauhoja

1 dl  vichyä  (korvasin maidolla)

200 g  kevyttä jauhelihaa (400 g paketista voi loput käyttää vaikka hampurilaisiin....)

1 sipuli silputtuna

1 tl  yrttisuolaa

1 tl  basilikaa

1 tl  valkosipulijauhetta

1 dl  punaisia paprikakuutioita

1,5 dl  purjoa silputtuna

1 prk  ananasta

(oreganoa)

Sekoita maito, tomaattimehu, suola sekä jauhot. Vatkaa munat joukkoon. Anna taikinan turvota jonkin aikaa. Jos käytät vichyä, sekoita se vasta turpoamisen jälkeen taikinaan.

Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta hyvin. Levitä jauheliha uunipannulle leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripota päälle paprikakuutiot, purjosilppu sekä ananaspalat. Valuta päälle taikina varovasti, jotteivät täytteet kasaannu. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia. Itse 'unohdin' uuniin puoleksi tunniksi, ja tuli vähän tumma....