Tämä on Ruokalan ohje. Kyllä tulikin todella hyviä kyljyksiä helposti ja kevyesti, kun kypsennys tapahtuu ilman rasvaa uunissa. Lisänä söimme keitettyjä perunoita ja nopsaa kastiketta.

353835.jpg

Minulla oli itselläni 10 kyljystä ja ainesuhteet vetelin hatusta, joten kirjoitan tähän alkuperäisen ohjeen:

4-6  porsaankyljystä

2 dl  ruisjauhoja (veikkaan, että vähempikin riittää)

2 dl  hienoksi murskattuja hapankorppuja

2 munaa (itselläni jäi yli, vaikka oli noin paljon kyljyksiä, joten yksikin riittää!)

suolaa, pippuria

Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla (itse voitelin ne toiselta puolelta sinapilla ennen tätä). Riko kananmunien rakenne haarukalla. Leivitä kyljykset ensin ruisjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi hapankorppurouheessa. Kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Tällainen tuli kastikkeesta:

2 rkl  Oivariinia 60 %

1 iso sipuli silppuna

2 rkl  vehnäjauhoja

3 dl  vettä

2 dl  kevyttä kasvisrasvasekoitetta

töräys ketsuppia

turaus sinappia

suolaa, pippuria

Kuullota sipulia rasvassa. Lisää jauhot, sekoittele muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisrasvasekoite hyvin sekoitellen. Mausta, kaitä kymmenisen minuuttia. Tarkasta maku.