Tai oikeastaan kyllä silakkaa...=) Oli vaan niin ihanasti jääneet nuo evät pystyyn, että näyttivät ihan hailta. Minä tykkään silakasta, kuten olen aiemminkin jo maininnut. Muu perhe ei ihan niin innostunut ole, mutta kaikki söivät silti kiltisti.
400 - 500 g silakkafileitä
noin 1 tl suolaa
noin 1/# sitruunan mehu
ripaus valkopippuria
2 dl kevyttä kasvisrasvasekoitetta
2-3 rkl sinappia
tilliä
(Itse aina ensimmäiseksi huuhtelen silakkafileet. ) Levitä fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pirskota sitruunanmehua päälle. Ripottele myös suola ja valkopippuri fileille. Kääri rulliksi ja lado tiiviisti sopivan kokoiseen uunivuokaan. Sekoita sinappi ja tilli kasvisrasvasekoitteeseen ja kaada silakoiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Lisänä maistuu salaatin lisäksi muusi ja keitetyt porkkanat.
Kommentit