Tai oikeastaan kyllä silakkaa...=) Oli vaan niin ihanasti jääneet nuo evät pystyyn, että näyttivät ihan hailta. Minä tykkään silakasta, kuten olen aiemminkin jo maininnut. Muu perhe ei ihan niin innostunut ole, mutta kaikki söivät silti kiltisti.

441532.jpg

400 - 500 g silakkafileitä

noin 1 tl  suolaa

noin 1/# sitruunan mehu

ripaus valkopippuria

2 dl  kevyttä kasvisrasvasekoitetta

2-3 rkl  sinappia

tilliä

(Itse aina ensimmäiseksi huuhtelen silakkafileet. ) Levitä fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pirskota sitruunanmehua päälle. Ripottele myös suola ja valkopippuri fileille. Kääri rulliksi ja lado tiiviisti sopivan kokoiseen uunivuokaan. Sekoita sinappi ja tilli kasvisrasvasekoitteeseen ja kaada silakoiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Lisänä maistuu salaatin lisäksi muusi ja keitetyt porkkanat.