Löysin Marien sekasopasta kivan ohjeen, jota vähän muuttelin pikkuisen keventäen. Oikein hyviä tuli, ja tämä valmistustapa on oikein kiva, helposti tulee pikkupizzoja! Kiitos Marielle jälleen kerran...

174185.jpg

Taikina:

2 dl  vettä

1 tl  suolaa

2 rkl  öljyä

5 dl  rouheisia sämpyläjauhoja

1 pss  kuivahiivaa

Täyte:

400 g  kevyttä jauhelihaa (minulla possun 12 %)

1 iso sipuli silputtuna

1 dl  ketsuppia

1 tl  valkosipulijauhetta

2 tl  pizzamaustetta

1 tl yrttisuolaa

100 g  kevyttä kasvisrasvatuorejuustoa (esim. Keijun ruohosipuli)

2-3  porkkanaa raastettuna

2 dl  kevytjuustoa raastettuna (esim. Polar 15 %)

3  tomaattia viipaleina

Lisää lämpimään veteen jauhoihin sekoitettu kuivahiiva, suola sekä öljy. Alusta kunnolla. Kohota noin 30 min.

Paista jauheliha, kaada mahdollinen ylimääräinen rasva pois, lisää sipulisilppu, ketsuppi, mausteet, porkkanaraaste ja tuorejuusto. Sekoittele hetki. Anna täytteen jäähtyä.

Kaulitse taikina noin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti levylle. Kääri rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä noin 2-3 cm paksuisia viipaleita. Laita viipaleet pellille ja painele aika litteiksi. Lisää päälle tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Paista 225 lämmössä vartin verran.

Lisäkesalaatissa tällä kertaa oli jäävuorisalaattia, parsakaalia, persikkaa ja ananasta.