Tämä on Maku-lehden ohje. Meillä tykättiin kovasti! Muutin ainoastaan kuorrutejuuston, en pidä Cheddarista, joten käytin Punaleima Emmentalia 17 %.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1182933.jpg

 

1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl ruokakermaa (käytin maitoa)
400 g naudan jauhelihaa
1 muna
2 tl kuivattua basilikaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl rouhittua mustapippuria

 

Kastike:

1/2 rkl öljyä
2 dl punaista paprikaa kuutioina
1 dl sipulia silputtuna
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl basilikaa
ripaus sokeria

Kuorruttamiseen
6 juustoviipaletta

 

Pane korppujauhot turpoamaan vesi-kermaseokseen. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin kuusi (mulla tuli 8) pihviä ja nosta ne voideltuun reunalliseen uunivuokaan. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna öljy kasarissa, lisää paprikat ja sipulit ja anna pehmetä hetken aikaa. Kaada sekaan tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada seos sekoitellen kastikkeen joukkoon. Mausta liemikuutiolla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia.

Kaada kastike pihvien päälle ja peitä ne juustoviipaleilla. Kuorruta uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa pihvit lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.