Ohje on alunperin Pirkan. Minulla on ollut vähän huono käsitys hyydytetyistä voileipäkakuista, ovat liian kermaisia minun makuuni. Niinpä lisäsin täytteeseen kalkkunaa, yhden ruisleipäkerroksen väliin, ja jätin pohjaleivistä rasvan pois. Näin tuli minun makuuni mieleistä! Huom. meillä tehdään aina vähälaktoosista, niin en kirjoita sitä erikseen aineisiin. Tämä näyttää vaikeammalta kuin on. Rohkeasti kokeilemaan!

188942.jpg

12-16 annosta

Pohjaan ja välikerrokseen vajaa paketillinen Riuska leipää, siis se missä on kaksi "kasaa" leipiä, kääk en muista paljon grammoja! (tai esim. Real)

vähäsen maitoa kostutukseen

Täyte:

5 liivatelehteä

2 rkl  sitruunamehua

1 iso maustekurkku

1 punainen paprika

1 dl  tuoretta tilliä

1 tlk  kevytvispiä

1 tlk (250 g) maitorahkaa

2 tlk  (400 g)  rasvatonta raejuustoa

1 tl  suolaa

vähän mustapippurirouhetta

1 rkl  sinappia

n. 100 g kalkkunaleikettä

Päälle: 100-200 g ohuen ohutta kalkkunaleikettä

Kirsikkatomaatteja, tilliä, ruisleivästä muotilla otettuja kuvioita, piti laittaa paahdettuja pinjansiemeniä, mutta arvaa muistinko

Tee leivinpaperitettuun irtopohjavuokaan pohja leipäviipaleista kooten. Sivele niihin pullasudilla maitoa, ei niin tarkkaa paljon menee, kunhan ei vallan öösää. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 min. Paloittele tällä välin maustekurkku ja paprika pikkuisiksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Sekoita nämä keskenään. Vaahdota kerma hyvin. Ohje kuului niin että liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun (ensin tietysti vesi puristetaan pois). Sitten käskettiin sekoittaa rahkan joukkoon liivate. Huomasin, että rahka alkaa jämähtää aika äkkiä. Otin aseeksi sähkövatkaimen ja sillä sain liivatteen tasaisesti rahkaan. Tämän jälkeen käskettiin sekoittaa kaikki muut ainekset rahkaan. Voisikohan tämän tehdä niin, että ensin sekoittaisi ainakin rahkan, kerman ja raejuuston ja sitten panisi liivatteen. Kumminkin kaikki ainekset sitten sekaisin ja levitä täyte pohjan päälle. Itse laitoin siis puolet täytteestä ja lisäsin yhden leipäkerroksen ja kostutin sen. Sitten taas täytettä. Tasoita päällinen ja nosta kelmutettuna kylmään hyytymään mielellään yön yli. Leivinpaperi lähti vain pienellä temppuilulla aika hyvin pohjan alta pois.

Koristelussa kannattaa käyttää mielikuvitusta. Kalkkuna on tärkeä, se antaa makua, mutta esim. persikka voisi kanssa käydä hyvin.