Pitihän tätä kokeilla, kun kuulosti niin hassulta. Pohjaa tehdessä vähän kyllä epäilytti, mutta lopputulos oli hyvä! Tosin itse keittäisin pohjaan tulevat spagetit lihaliemessä, niin pohjakin saisi vähän jytäkämmän maun. Kuva on jälleen huono, jostain syystä on aina kiire pöytään...

297003.jpg

Tästä piti tulla uunipannullinen, mutta minulla ainakin jäi vajaaksi. Jos spagettia laittaisi desin enemmän, se ehkä riittäisi:

pohja:

6 dl  keitettyä tummaa minispagettia (raakaa 3)

2 munaa

3 dl  maitoa

suolaa ja valkopippuria

Tomaattikastike:

1 tlk tomaattimurskaa

1 tl  valkosipulijauhetta (tai kynsiä)

oreganoa, basilikaa, mustapippuria (ohjeessa näitä oli 2rkl, 1 rkl ja t tl, minä laitoin kyllä vähemmän)

täyte:

200 g saunapalvikinkkua

(minä laitoin lisäksi ehkä 50 g kevyt meetvurstia =)

1 tlk ananasmurskaa valutettuna

3-4 dl  kevyttä juustoraastetta

minä laitoin lisäksi 2 sipulia renkaina

(ohjeessa oli lisäksi sinihomejuustomurua, mutta en pidä siitä)

Valmista pizzapohja tähteeksi jääneestä spagetista, tai keitä spagetit (lihaliemessä...). Levitä kypsät spagetit uunipannulle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Kaada päälle maustettu munamaito. Hyydytä 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike sekoittamalla kaikki aineet keskeenään. Pilko kinkku. Levitä tomaattikastike hyytyneelle pohjalle. Ripota päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, (sipulirenkaat) ja juustoraasteet. Paista vielä noin 20 minuuttia kypsäksi. Lisänä tietenkin salaattia.