En ole tehnyt varmaan kymmeneen vuoteen jauhelihalasagnea muutakuin aiemmin postaamallani Tanjan tyylillä. Yhteishyvässä oli kuitenkin mielenkiintoinen ohje, johon tuli myös kinkkua. En kuitenkaan käyttänyt ohjeessa valmista tomaattikastiketta, en pidä niistä (vinkkejä hyvistä otetaan vastaan...) vaan tein soosin tomaattimurskasta. Hyvää oli, tosin Tanja kyllä pärjää vertailussa aika hyvin...

477714.jpg

2 isoa sipulia

2 valkosipulinkynttä (käytin jauhetta)

1 iso porkkana raasteena

n. 100 g palvikinkkua

400 g  jauhelihaa

1 tlk  tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

n. 2-3 dl  vettä

1 tl  paprikajauhetta

1 tl  karria

1 rkl basilikaa

suolaa, aromisuolaa tai yrttisuolaa

tummia lasagnelevyjä

Juustokastike:

8 dl  maitoa

3/4 dl  jauhoja

150-200 g kevyttä juustoraastetta

1 tl  suolaa

viherpippuria

Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää mausteet, kinkkukuutiot, tomaattimurska ja -pyre, porkkanaraaste sekä vesi. Jätä poreilemaan hiljalleen.

Sekoita maitoon vehnäjauhot. Kuumenna sekoittaen kunnes sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kokoa lasagne uunivuokaan. Ensin juustokastiketta, sitten lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta, juustokastiketta. Jatka näin, päällimmäiseksi levyjä ja juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä hetki. Tarjoa salaattia lisäksi.

Vinkkinä, että varmaan tulisi vielä pehmeämpää, jos juustokastikkeen tekisi litrasta maitoa ja desistä jauhoa.