Mieleni teki hirveästi katkarapupiirakkaa. Uudessa Pirkassa oli lisäksi aivan hirmuisen kiinnostava piirakkataikinaohje, jossa oli vain 25 g rasvaa. Käsittämätöntä, mutta pohja oli oikeasti hyvää rasvan olemattomuudesta huolimatta. Täytteestäkin tein todella kevyen ja mausta sen kyllä vähän huomaa. Jonkinlainen täyteläisyys jäi puuttumaan. Liekö kasvisrasvasekoite maidon asemasta olisi auttanut tai jokin mauste? Jos joku tietää hyvän katkarapupiirakan täytteen ohjeen (joka sisältää siis muutakin kuin katkarapuja, kermaa ja juustoa) niin otan ilolla vastaan! Mutta tämä piiras on siis kevyt, jos laihduttajia löytyy lukijoistani.

238281.jpg

Pyöreä piirakkavuoallinen:

Pohjataikina:

2,5 dl  ruisjauhoja

0,5 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

1 dl  kylmää vettä

1 tl  suolaa

25 g  juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi ja margariinija sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ohjeessa luki, että pitäisi antaa levätä jäkaapissa muovipussissa. Minulla ei ollut aikaa mihinkään lepotaukoihin, joten taputtelin taikinan heti vuokaan, ja hyvin onnistui.

Täyte:

250 g  katkarapuja sulatettuna ja valutettuna

200 g  pakasteherneitä

2  sipulia pilkottuna

2  tomaattia pieniksi paloiteltuna

2  munaa

2 dl  rasvatonta maitoa

1 tl  suolaa

n. 2 dl  kevyttä juustoraastetta

reilusti tilliä

Sekoita kaikki täytteen ainekset ja kippaa vuokaan pohjan päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.