Kultamunakerhon ohjeissa tuli tällainen, vähän erilainen lohilaatikko. Oikein mukavaa perusruokaa. Vähän muuntelin alkuperäistä ohjetta, suluissa 'oikea' ohje.

289219.jpg

10  perunaa  (5-6)

2 isoa sipulia

2 porkkanaa (näitä ei ollut alkup. ohjeessa)

400 g lohta, käytin pakastetta sulatettuna

suolaa

pippuria

sitruunanmehua

Päälle:

200 g  ruohosipulituorejuustoa (maustamatonta)

1 rkl  sitruunanmehua

1 muna

tilliä

1-2 rkl  maitoa

Kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat, silppua sipulit. Voitele laakeahko uunivuoka (itse käytin Kermansaven kalanmuotoista vuokaa) ja lado sille kasvissuikaleet. Mausta suolalla (1-2 tl) ja pippurilla, sekoittele. Laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi (alkup. ohjeessa laitettiin kalat jo tässä vaiheessa, mutta tarvitseeko lohi annospaloina tunnin kypsymisajan?!).

Mausta tällä välin lohipalat suolalla ja sitruunanmehulla. Sekoita kuorrutteen ainekset. Ota vuoka uunista (siis sen 30 min jälkeen...) ja laita päälle lohipalat ja juustokuorrute. Jatka kypsentämistä vielä toiset puoli tuntia.

Maistuu hyvin etikkapunajuurien kanssa. Meillä oli lisäkkeenä myös salaattia ja herneitä.