Valion ohjeella maukasta keittoa.

1-2 rkl rasvaa

1-2  sipulia 

400g porsaan jauhelihaa 6 % 

500g bataattia tai porkkanaa 

(1tl inkivääriä) 

7-12 dl vettä

8 kokonaista maustepippuria 

2tl suolaa

 2 laakerinlehteä  

1tlk (400g) tomaattimurskaa

2dl punaisia linssejä 

1prk (2 ½) dl) valio maustettua ruokakermaa 3 juustoa

½ dl persiljaa

Kuullota hienonnetut sipulit. Lisää jauheliha. Ruskista. Lisää bataatti- tai porkkanakuutiot. sekoittele ja kuumenna. Lisää inkivääri, vesi, maustepippuri, suola, laakerilehdet ja tomaattimurska. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä. Lisää linssit kattilaan. Anna kiehua kannen alla n. 30 min välillä sekoittaen.

Lisää ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi. lisää hienonnettu persilja.