Tämä ohje on kestosuosikkini vuosien takaa. Valmistuu vaivatta ja on todella hyvää, olen suuri kardemumman ystävä; lienee perua rakkaudestani pullaan =D
Tässä tein pyöreään vuokaan, tuo ohje on 20 x 30 cm neliövuokaan. Maku on hienompi kuin ulkonäkö!
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl sokeria
50 g juoksevaa margariinia
2,5 dl maitoa
Pinnalle: raesokeria, pähkinä- tai mantelirouhetta
Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää rasva ja maito. Levitä löysähkö taikina uunipannuun tai piirakkavuokaan. Ripota päälle raesokeria ja pähkinä- tai mantelirouhetta. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Maistuu hyvältä vähän lämpimänä ja on parhaimmillaan samana päivänä. Sopii kuitenkin mainiosti pakastettavaksikin.
Kommentit