Tämä ohje on kestosuosikkini vuosien takaa. Valmistuu vaivatta ja on todella hyvää, olen suuri kardemumman ystävä; lienee perua rakkaudestani pullaan =D

Tässä tein pyöreään vuokaan, tuo ohje on 20 x 30 cm neliövuokaan. Maku on hienompi kuin ulkonäkö!

165235.jpg

5 dl  vehnäjauhoja

2,5 tl  leivinjauhetta

1 tl  jauhettua kardemummaa

2 dl  sokeria

50 g  juoksevaa margariinia

2,5 dl  maitoa

Pinnalle: raesokeria, pähkinä- tai mantelirouhetta

Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää rasva ja maito. Levitä löysähkö taikina uunipannuun tai piirakkavuokaan. Ripota päälle raesokeria ja pähkinä- tai mantelirouhetta. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Maistuu hyvältä vähän lämpimänä ja on parhaimmillaan samana päivänä. Sopii kuitenkin mainiosti pakastettavaksikin.