Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein lihakeittoa. Ajatusta piti kypsytellä kauan, lapsena nimittäin inhosin lihakeittoa. Lähinnä se johtui kai siitä, että perunat yms. juurekset olivat keitossa hirmu suurina paloina ja liha oli sitkeähköä nautaa. Liekö siitä juontaa juurensa myös se, etten syö naudanlihaa juuri ollenkaan? Joka tapauksessa, tuli hyvää keittoa, ei jää viimeiseksi kerraksi! Suuri kiitos tästä kuuluu eräälle Pirkolle, joka on varsinainen keittotaituri, kiitos siis tuhannesti neuvoista (jälleen kerran)!

1116851.jpg

Tässä vain vinkkejä keiton tekoon:

Osta luullista keittolihaa hyvän kokoinen pala. Minulla oli porsaan lapaa luulla 1,3 kg. Keitä liha jo edellisenä päivänä. Laita liha kylmään veteen ja ala kuumentaa. Kun vesi alkaa kiehua, kuori päältä syntyvä vaahto, Lisää suolaa ainakin 1 tl / puoli litraa vettä. Lisää myös maustepippureita, laakerinlehti ja ainakin yksi sipuli paloiteltuna. Keitä noin 1 tunti / lihakilo, kunnes luu irtoaa lihasta. Nosta kattila jäähtymään kylmään, näin talvella esim. pihalle. Jäähdytä aivan kylmäksi. Poista päälle kertynyt rasva ja nosta liha pois liemestä. Siivilöi liemi. Paloittele liha ja poista samalla liika rasva ja kalvot.

Itselläni lihaa ja lientä riitti kahteen kertaan, joten pakastin toisen puolen lihasta ja liemestä. Sitten vaan kuorimaan perunoita, porkkanoita, selleriä ja lanttua. Kuutioi ne aika pieniksi palasiksi ja keitä kypsiksi lihaliemessä, lihat saavat kiehua mukana. Tarkasta suolan määrä. Nautitaan hyvän ruisleivän kanssa.