En muista mistä tämä ohje on peräisin ja oliko nimikään alunperin tuo vai keksinkö sen itse... Oli miten oli, usein kun teen tätä maustekakkua, teen lopusta piimästä näitä sämpylöitä. Tekotapa on vähän erilainen kuin yleensä.

1353032.jpg

7 dl  rasvatonta piimää

50 g  hiivaa

2 rkl  siirappia tai sokeria

2 dl  kaurahiutaleita

2 dl  ruisjauhoja

½-1 dl  auringonkukansiemeniä

½-1 dl  pellavansiemeniä

2 tl  suolaa

n. 1 l  hiivaleipäjauhoja

½ dl  ruokaöljyä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva ja lisää siirappi, hiutaleet, ruisjauhot ja siemenet. Anna seoksen olla n. 20 min lämpimässä paikassa, kunnes se alkaa kuplia. Lisää sen jälkeen suola, hiivaleipäjauhot ja öljy. Alusta hyvin taikinaksi ja leivo heti sämpylöiksi. Kohota hyvin. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.