Kävin kirjaston poistomyynnissä, josta mukaani tuli 10 keittokirjaa, yhteensä 15 €!! Tämä ohje on mukailtu vuodelta 1979 peräisin olevasta "Kotoista kasvisruokaa" -kirjasta. HYVÄÄ.

666371.jpg

2 kesäkurpitsaa (n. 700 g)

Oivariinia

400 g  kevyttä jauhelihaa

3 sipulia silputtuna

3 tl  aromisuolaa

1 dl  ketsuppia

½ tl  karria

½ tl  paprikajauhetta

2 tl  valkosipulirouhetta

1 dl  kevyttä juustoa raastettuna

Kastike:

3 dl  maitoa

3 rkl  vehnäjauhoja

200 g  levittyvää Polar 9% -sulatejuustoa

Viipaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa noin sentin viipaleiksi. Paista puolet viipaleista Oivariinissa kevyesti, että vähän ruskistuu. Levitä voideltuun laakeahkoon uunivuokaan. Seuraavaksi kuullota samassa pannussa sipulisilppu, laita kurpitsaviipaleiden päälle. Ruskista sitten samassa pannusa jauheliha, mausta se hyvin ketsupilla, aromisuolalla, karrilla ja paprikajauheella. Viimeiseksi sekoita joukkoon juustoraaste. Kippaa tämäkin tasaisesti sipulien päälle. Viimeiseksi paista vielä loput kesäkurpitsaviipaleet. Laita ne päällimmäiseksi. Sekoita maito ja vehnäjauhot kattilassa, kuumenna kunnes sakenee paksuksi kastikkeeksi. Lisää joukkoon sulatejuusto, anna sulaa. Kaada kastike päällimmäiseksi vuokaan tasaisesti. Kypsennä 200 asteessa 30  - 40 minuuttia. Lisänä maistuu raikas salaatti ja itsetehdyt sämpylät. Paistoin samalla myös perunanpuolikkaita uunissa, miehelle kun pitää olla pottua joka päivä =)