Synttäritarjoilujen piti jo loppua, mutta eihän se varsinainen synskäripäivä olisi miltään tuntunut ilman jotain juhlistusta. Kokeilin tällaista torttua, ohje oli alunperin aivan valtava, en tiedä minkä kokoiseen vuokaan se oli tarkoitettu! Tämän tein pieneen 18 cm irtopohjavuokaan ja melkein luulen, että isompaankin olisi riittänyt (tässä siis 1/3 alkuperäisestä ohjeesta!). Täyte on pehmeää, jopa vähän valuvaa, mutta ihanan makuista.

195526.jpg

Pohja:

100 g margariinia

3/4 dl  sokeria

1 muna

2,5 dl  vehnäjauhoja

0,5 dl  perunajauhoja

1 tl  leivinjauhetta

1 tl  vaniljasokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisä muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät 18 cm vuokaa, nosta reunat aika korkeiksi, jotta täyte mahtuu.

Täyte:

200 g Keiju vaniljatuorejuustoa

2 kananmunaa

1 dl  sokeria

2 dl  mustikoita

2 dl  vadelmia

Sekoita kulhossa keskenään vähän notkistettu tuorejuusto, munat ja sokeri. Alkuperäisessä ohjeessa marjat käskttiin ripotella pohjan päälle, mutta minä vahingossa hurautin ne täytteen sekaan, lieneekö tuo haitannut. Oli miten oli, paista sitten torttua 175 asteessa 40 minuuttia (tämä oli alkuperäisen ohjeen paistoaika tuolle suurelle määrälle, mutta minusta tämäkin tarvitsi vähintään tuon ajan. Tupsuttelin pinnalle tomusokeria.