Kotoista kasvisruokaa -kirjasta löysin tämän maistuvan pizzan ohjeen. Huomatkaa, että sisältää myös jauhelihaa, kasvisruokakirja kun on vuodelta 1979!! Juju on ilmeisesti pohjassa, joka maustetaan hyvin. Kesäkurpitsa sulautui niin hyvin tähän, että poikani ei uskonut kun sanoin siinä sitä olevan. Suosittelen!!

850632.jpg

Pohja:

2 ja1/4 dl  hiivaleipäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

½ - 1 tl  paprikajauhetta

½ - 1 tl grilli- tai jauhelihamaustetta

1 tl  aromisuolaa

1/4 dl  juoksevaa margariinia

3/4 dl  maitoa

Sekoita kuivat aineet, lisää keskenään sekoitettu margariini ja maito. Sekoia nopsasti taikinaksi. Leivo ohut levy (ehkä puolikkaan pellin kokoinen). Jos teet tämän ensin, peitä pohja, jottei kuivu.

Täyte:

200 g  kevyttä jauhelihaa (lopusta paketista tee vaikkapa lihapullia, kuten minä)

1  sipuli hienonnettuna

5 dl kesäkurpitsakuutioita

n. 1 dl  ketsuppia

1 tl  yrttisuolaa

ripaus valkopippuria ja valkosipulirouhetta

3-4  tomaattia ohuen ohuina viipaleina

pari desiä kevyttä juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää kesäkurpitsa kun jauheliha on lähes ruskistunut. Anna kaikkien ottaa vähän väriä. Lisää ketsuppi ja mausteet. Levitä taikinalevylle. Ripota päälle juustoraastetta ja laita tomaattiviipaleet päällimmäiseksi. Paista 225:ssä kauniin väriseksi. Ohjeessa oli 25 min, mutta minulla meinasi kärähtää jo vartissa. Eli vahdi vähän...Tämä meni meillä kerralla kaikki.