Tämä ohje on Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta: Pipareista pitsikakkuun. Olivat suussasulavia, sekä pienet että isommat vieraat tykkäsivät. Vähän tietysti näissä on näpertämistä, mutta kun käytin pientä sydänmuottia, niin näitä tuli noin 50 kpl, joten jäi vielä pakastimeenkin. 

Kuorrutuksessa käytin Dansukkerin ruokotomusokeria, siitä tuo ruskea väri. Maussa en huomannut juurikaan eroa tavalliseen, mutta väri on kiva ja reilun kaupan tuotteita käytän aina mielelläni.

1241536549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 250g voita (käytin leivonta Oivariinia)

1dl sokeria

1 kananmunan keltuainen

5½ dl vehnäjauhoja

täyte:

60g  voita

1dl  tomusokeria

1½ tl  vanilijasokeria

½ rkl  tummaa kaakaojauhetta

½ rkl  keitettyä kahvia

kuorrutus (Tämä on ohjeesta, mutta omat määräni eivät olleet kyllä nämä vaan mututuntumalla):                                                                                                                         

2dl tomusokeria

1½-2 tl vettä

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa keltuainen joukkoon, lisää jauhot siivilän läpi. Laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kauli (noin 5 mm paksuksi) ja ota sydänmuotilla leivoksia. Paista 200 asteessa vaaleiksi. Kannattaa tarkkailla!

Valmista täyte. Sekoita pehmeään voihin sokerit, kaakaojauhe ja kahvi. Levitä leivoksien väliin ohut kerros. (Täytteen määrä näyttää vähäiseltä kulhossa, mutta kyllä se riitti!) Kuorruta leivokset tomusokeri- vesiseoksella. Koristele esimerkiksi nompareilla. Anna leivoksien jähmettyä ja laita ne kanneliseen rasiaan. Pakastettuina leivokset säilyvät sitkistymättä.