Tämmöinen syntyi kun mietin mitä 'uutta' voisin tehdä tähteeksi jääneestä kypsästä kirjolohesta. Tulikin oikein hyvää aika pienellä vaivalla.

910395.jpg

6-8 annosta:

n. 300 g  kypsää kirjolohta

7-8 dl  pastaa (käytin keltaista kukkapastaa)

1 iso sipuli silppuna

1 punainen paprika silppuna

1 maustekurkku pilkottuna

½ dl  kuivattua tilliä

4 dl  vettä

200 g  ruohosipulituorejuustoa 13%

4 dl  rasvatonta maitoa

3  munaa

1-2 tl  suolaa

Sekoita 'kuivat' aineet keskenään laakeahkossa uunivuoassa. Sekoita nesteet ja munat keskenään, kaada muiden ainesten päälle. Kypsennä 175-200 uunissa tunnin verran.

Huom! Jos vuoka on laakea, kypsyminen kestää noin tunnin, jos vuoka on syvempi, kypsyminen kestää kauemmin, ehkä tunti ja vartti.