Tämmöinen syntyi kun mietin mitä 'uutta' voisin tehdä tähteeksi jääneestä kypsästä kirjolohesta. Tulikin oikein hyvää aika pienellä vaivalla.
6-8 annosta:
n. 300 g kypsää kirjolohta
7-8 dl pastaa (käytin keltaista kukkapastaa)
1 iso sipuli silppuna
1 punainen paprika silppuna
1 maustekurkku pilkottuna
½ dl kuivattua tilliä
4 dl vettä
200 g ruohosipulituorejuustoa 13%
4 dl rasvatonta maitoa
3 munaa
1-2 tl suolaa
Sekoita 'kuivat' aineet keskenään laakeahkossa uunivuoassa. Sekoita nesteet ja munat keskenään, kaada muiden ainesten päälle. Kypsennä 175-200 uunissa tunnin verran.
Huom! Jos vuoka on laakea, kypsyminen kestää noin tunnin, jos vuoka on syvempi, kypsyminen kestää kauemmin, ehkä tunti ja vartti.
Kommentit